Nieuws

« Vorige - Volgende »

Geslaagde inloopavond Stichting Nieuwe Alphenaren

22 oktober 2018 - 09:51  •  Stichting Nieuwe Alphenaren  •  reacties

Geslaagde inloopavond Stichting Nieuwe Alphenaren

Alphen aan den Rijn - De 'Nieuwe Alphenaren' zijn vluchtelingen die een verblijfsvergunning hebben en in Alphen zijn komen wonen. Ook wethouder Leo Maat was van de partij. Samen met vele vrijwilligers, statushouders uit onder andere Syrië en Eritrea en andere Alphenaren genoten zij van een avond vol met muziek en internationale hapjes.

De band Farah trapte de inloopavond af. Onder leiding van Alphenaar Mohannad Al Darwich brachten zij met hun Syrische muziek al meteen sfeer in de steeds drukker wordende foyer van Theater Castellum. Dirigent Max Smeets nam het stokje van Al Darwich over. Hij leidde zijn Castellumkoor door een repertoire van meeslepende popmuziek. Enthousiaste koorleden nodigden fanatiek meezingende statushouders direct uit om zich aan te sluiten bij het koor.

Na het optreden van Castellumkoor was het de beurt aan Orchestre Partout. Dit is een band die bestaat uit (voormalige) vluchtelingen. De bandleden spelen de muziek die ze zelf aandragen, gezongen in hun moedertaal. Ondertussen kreeg iedereen heerlijke hapjes aangeboden die waren klaargemaakt door Eritrese en Syrische vrijwilligers. Iedereen – jong en oud – kan terugkijken op een geslaagde avond.

De feestelijke avond is gefinancierd door Stichting Nieuwe Alphenaren en Tom in de buurt en is onder andere mogelijk gemaakt door een subsidie van het Oranje Fonds.

Fotograaf: PR Stichting Nieuwe Alphenaren