Nieuws

« Vorige - Volgende »

Activiteiten op zaterdag tijdens Nacht van de Nacht

24 oktober 2018 - 11:42  •  reacties

Activiteiten op zaterdag tijdens Nacht van de Nacht

Alphen aan den Rijn - De Nacht van de Nacht is een jaarlijks evenement, georganiseerd door de Natuur- en Milieufederaties. Tijdens de Nacht van de Nacht worden er door het hele land honderden evenementen georganiseerd in het donker en doven honderden bedrijven en gemeenten lichten van gebouwen en reclameverlichting.

Op de website van de Nacht van de Nacht staan in onze gemeente enkele activiteiten aangemeld. 

Nachtwandeling Bentwoud
Wandel tijdens de Nacht van de Nacht mee met de boswachter van Staatsbosbeheer en beleef de duisternis en de nachtelijke stilte van het Bentwoud. Onderweg vertelt de boswachter je over de nachtdieren die hier leven en ga je op zoek naar uilen, vleermuizen en nachtvlinders.

Dineren bij Olympia
Ervaar de Nacht van de Nacht in het Griekse Restautant Olympia in Boskoop. Er is in totaal ruimte voor 50 man. Reserveren kan via de website.

Duister op het Spookverlaat
Tijdens deze Nacht van de Nacht kun je, onder leiding van deskundige gidsen, kennismaken met het duister. Zien en horen in het duister op het Spookverlaat in Hazerswoude-Rijndijk. De vogelwerkgroep Koudekerk/Hazerswoude nodigt jou uit om tijdens deze Nacht van de Nacht in Zuid-Holland te besteden in het dorpje Hazerswoude Rijndijk. De nacht meemaken zoals nooit eerder in het jaar mogelijk is, in de echte duisternis!

Dineren bij kaarslicht
Cafe de Hoek doet voor de eerste keer mee aan Nacht voor de Nacht, die bewust energiebesparing op licht en lichtvervuiling duidelijk maakt. Daarom kun je deze avond dineren bij kaarslicht bij het eetcafe in Koudekerk aan den Rijn.

Fotograaf: Pixabay