Nieuws

« Vorige - Volgende »

Sleutel van de stad overhandigd aan Cascarvieten

11 november 2018 - 12:59  •  reacties

Sleutel van de stad overhandigd aan Cascarvieten

Alphen aan den Rijn - De sleutel werd door burgemeester Liesbeth Spies -en in aanwezigheid van wethouders Gerard van As en Gert-Jan Schotanus- overhandigd. Tijdens het carnavalseizoen heet Alphen aan den Rijn weer Castellum. Op de laatste dag van het carnavalsseizoen wordt de sleutel weer teruggebracht.

Na de overdracht werd de Gouden Cap uitgereikt. De Gouden Cap is één van de hoge onderscheidingen van de Cascarvieten, die op voordracht van de burgemeester wordt uitgereikt aan een verdienstelijk ambtenaar of groep medewerkers. Dit jaar viel de eer te beurt aan drie omgevingsmannen: Bob Hengeveld, Ron Angenent en André van Dijk. Samen met bewoners zetten zij zich dagelijks in voor een fraaie groene gemeente met gezellige sociale buurten en een gezonde leefomgeving.

Kiwi
Na het uitreiken van de Gouden Cap maakten de Cascarvieten bekend de pas in Avifauna geboren kiwi Tuatahi geadopteerd te hebben. Ter gelegenheid van dit gebaar was een Reuzenkiwi aanwezig en deelden de Cascarvieten kiwi's uit aan de marktbezoekers op het Thorbeckeplein. 

Fotograaf: PR De Cascarvieten