Nieuws

« Vorige - Volgende »

Parkeerdek langer dicht, eerst uur parkeren nu gratis

20 november 2018 - 17:49  •  reacties

Parkeerdek langer dicht, eerst uur parkeren nu gratis

Alphen aan den Rijn - Rondom de Aarhof wordt veel gebouwd, onder andere aan de bouw van de nieuwe bibliotheek. Het parkeerdek zou in eerste instantie zijn afgesloten tot medio oktober, maar tot op heden is deze afgesloten. Vanwege de bouwwerkzaamheden aan de bibliotheek -en straks ook aan de Vestbrug- heeft de gemeente besloten dat het parkeerdek tot eind december blijft afgesloten.

Ter compensatie van deze overlast zijn extra tijdelijke parkeerplaatsen aangelegd aan de Leeuwerikstraat en nog eens tachtig op de hoek van de Thorbeckestraat met De Vest. 

Vergoeding
Om het winkelend publiek tijdens de decembermaand tegemoet te komen en duidelijk te maken dat er ondanks de werkzaamheden geparkeerd kan worden op Aarplein-West, wordt het eerste uur parkeren met een maximum van twee euro vergoed.

Centrumbezoekers krijgen maximaal twee euro terug als zij het parkeerkaartje inleveren bij een aankoop in een winkel in de Aarhof. De winkeliers declareren vervolgens het bedrag bij de gemeente. Wel is van belang dat parkeerders gebruik maken van de parkeerautomaten. Een vergoeding is niet mogelijk bij gebruik van een parkeerapp. 

Weekend
Deze maatregel geldt alleen voor parkeerterrein Aarplein-West van 21 november tot en met 21 december, van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 18.00 uur. Op vrijdagavond en het weekend geldt de maatregel niet, omdat er dan niet gewerkt wordt op Aarplein-West en alle parkeerplaatsen te gebruiken zijn. 

Fotograaf: Josh Walet
Lage Zijde.'
Lage Zijde

Klaar voor de herontwikkeling.