Nieuws

« Vorige - Volgende »

Leerlingen De Rank onthullen anti-hondenpoepbordjes

10 december 2018 - 15:06  •  reacties

Leerlingen De Rank onthullen anti-hondenpoepbordjes

Alphen aan den Rijn - Alle leerlingen uit de groepen 6 en 6/7 waren aanwezig bij de onthulling op de locatie van De Rank aan de Nicolaas Beetsstraat. Xander en Bart uit groep 6B hadden het beste ontwerp gemaakt, Feline uit groep 6/7A kreeg de tweede prijs. Onder toeziend oog van hun klasgenoten en aanwezigen, onthulden de prijswinnaars samen met de wethouder de bordjes.

De kinderen hadden de bordjes ontworpen in het kader van het Onderzoekend & Ontwerpend Leren. Daarbij ligt de nadruk op het bedenken van een oplossing of product. In de groepen 6 en 6/7 was het thema wonen en werk. De kinderen zijn zelf de wijk in gegaan met de gebiedsadviseurs van de gemeente om te onderzoeken welke voorzieningen er al zijn, maar ook wat er nog mist. De kinderen gaven zelf aan dat ze veel overlast ondervonden van de hondenpoep.

Een leerling vertelde: "Sommige kinderen zijn in de poep gevallen en hadden het toen aan hun kleren. We hopen dat de hondenpoep voortaan wordt opgeruimd, zodat we daar geen last meer van hebben." Een andere leerling stelt: "We hopen dat de mensen door de bordjes beter de poep van hun honden gaan opruimen en wij weer fijn op het plein kunnen spelen."

Fotograaf: PR SCOPE scholengroep