Nieuws

« Vorige - Volgende »

Nachtelijke lessen voor War Child op Groene Hart Leerpark

18 december 2018 - 14:53  •  reacties

Nachtelijke lessen voor War Child op Groene Hart Leerpark

Alphen aan den Rijn - Valerie van der Burg en Bas Flipse, twee docenten op het Leerpark, beklimmen in januari de Kilimanjaro waarmee ze geld inzamelen voor War Child. "Deze vrijstaande berg is met zijn 5895m de hoogste van Afrika en zal vooral vanwege de hoogte een enorme uitdaging vormen voor ons. Tevens zullen we door verschillende ecosystemen trekken, met temperaturen uiteenlopend van 30 graden aan de voet tot -20 op de top van de berg", zegt Bas Flipse. Het tweetal is daarom al hard aan het trainen voor deze expeditie. Met een groep van veertien mensen zullen ze in acht dagen de klim maken naar de top en zo geld inzamelen voor het goede doel.

De leerlingen van het Groene Hart Leerpark steunen de twee docenten door ze te helpen om het benodigde bedrag bij elkaar te krijgen. Zo had de derde klas onlangs de Goede Doelen actie, waarbij een mooi bedrag bij elkaar werd verzameld door leerlingen die auto's wasten, lekkernijen verkochten en klusjes deden.

Sponsorgeld
De leerlingen van de onderbouw zijn al hard bezig met het inzamelen van sponsorgeld, ter voorbereiding op hun nachtelijke lessen. "Op deze manier vergroten de kinderen hun participatie in de samenleving en draagt de school actief bij aan burgerschapsvorming bij de leerlingen", aldus Valerie van der Burg. "Het zal een speciale nacht worden die goed aansluit bij de Kersttijd die daarna aanbreekt. De leerlingen en docenten zullen elkaar erdoorheen slepen en met een voldaan gevoel de Kerstvakantie in gaan."

Een oud-leerling van het Leerpark heeft een website gebouwd waarop de actie en expeditie van de twee docenten te volgen is. Op www.kilimanjarostrijders.nl staat tevens een link naar de actiepagina van War Child waar gedoneerd kan worden.

Fotograaf: Alphens.nl
Groene Hart Leerpark.'
Groene Hart Leerpark

Middelbare school