Nieuws

« Vorige - Volgende »

LEF-subsidie voor verblijf Avifauna en project Vivendo

19 december 2018 - 13:13  •  reacties

LEF-subsidie voor verblijf Avifauna en project Vivendo

Alphen aan den Rijn - Deze aanvragen zijn getoetst op ontvankelijkheid en vervolgens aan de andere eisen vanuit de LEF-regeling getoetst, waaronder de meerwaarde van het project voor de economische ontwikkeling van de gemeente aan de hand van de doelstellingen uit het Economisch Actieprogramma 2016-2019. Mede op basis van advies van de Economic Development Board Alphen aan den Rijn (EDBA) is besloten om aan twee projecten cofinanciering toe te kennen.

De projecten die positief zijn beoordeeld zijn 'Vivendo' en 'Nieuw Verblijf Avifauna'. Een derde aanvraag, om het merk Boskoop te visualiseren met het 'From Boskoop'-icoon in een fysieke vorm, voldeed (nog) niet aan de eisen en voorwaarden van de LEF-regeling en kon daardoor niet worden toegekend.

Vivendo
Het doel van dit project is het ontwikkelen van een app waarmee woningonderhouds-abonnementen aan eigenaren van koopwoningen binnen Alphen aan den Rijn worden aangeboden. Met de app -in beheer van de ICT start-up Vivendo- wordt het woningonderhoud uit handen genomen, door woningeigenaren geautomatiseerd te koppelen aan (lokale) onderhoudsbedrijven. Het project krijgt 49.998 euro aan LEF-subsidie.

Avifauna
Avifauna heeft de ambitie om de komende tien jaar uit te groeien naar een toekomstbestendig dierenpark, met vogels in de hoofdrol. Om de vernieuwing in gang te zetten is een impuls nodig in de vorm van een schaalsprong. Het belangrijkste en meest bepalende onderdeel van de schaalsprong is de realisatie van een 'Savannegebied'.

Door middel van deze LEF-aanvraag vragen Avifauna en PReT (Platform Recreatie en Toerisme) gezamenlijk een financiering van 50.000 euro om de plannen en het ontwerp van het savannegebied uit te werken en de haalbaarheid te bepalen. "Na realisatie van de 'Savanne' krijgen Avifauna en de toeristische sector in Alphen een noodzakelijke impuls", luidt de argumentatie om de subsidie toe te kennen.

Fotograaf: Alphens.nl
Vogelpark Avifauna.'
Vogelpark Avifauna

Van flamingo´s tot kolibries, van roofvogels tot papegaaien.