Nieuws

« Vorige - Volgende »

Probleem van storingen Koningin Maximabrug bekend

21 december 2018 - 10:56  •  AllesinAlphen.nl  •  reacties

Probleem van storingen Koningin Maximabrug bekend

Alphen aan den Rijn - "Inmiddels is geconstateerd dat de olie en filters in de installatie zijn vervuild, wat leidt tot de storingen in het systeem", meldt de gemeente. "Op dit moment wordt onderzocht wat de oorzaak van de vervuiling is en hoe dit voortaan voorkomen kan worden."

De onderzoeken en testen worden uitgevoerd door deskundigen van verschillende bedrijven. Bij het testen kan het voorkomen dat de brugopening langer dan gebruikelijk duurt. Op dit moment wordt voorrang gegeven aan het wegverkeer en is de brug gesloten voor het vaarverkeer.

Afsluiting
Vrijdag 21 december wordt de hydrauliek-olie in de brug vervangen. Hiervoor is het noodzakelijk dat één rijstrook, in de richting zuid naar noord, van de Maximabrug wordt afgesloten. Verkeersregelaars begeleiden het verkeer. 

"Door deze werkwijze wordt geprobeerd zo snel mogelijk een oplossing te vinden en de overlast zoveel als mogelijk is te beperken. De onderzoeken en testen worden doorgezet totdat de problemen zijn verholpen", aldus de gemeente.

Fotograaf: Josh Walet