Nieuws

« Vorige - Volgende »

Alphense Anarchistische Actiegroep 'claimt' fietsappel

4 januari 2019 - 12:03  •  reacties

Alphense Anarchistische Actiegroep claimt fietsappel

Alphen aan den Rijn - De jongerengroepering, waarvan de leden poseren met rode bivakmutsen zijn gelieerd aan de Facebookpagina Alphense Memes. In de uitingen op de Facebook- en Instagrampagina van de groep is de fietsappel meermaals op de hak genomen. Ook wordt de Alphense politiek op een ludieke manier bekritiseerd.

Een lid van de groep, opererend onder de schuilnaam Ho Chi Adminh, stelt dat met name jongeren genoeg hebben van politiek 'op de oude manier'. "Niemand heeft het over echte veranderingen. Wie in deze tijd is geboren kijkt om zich heen en ziet wat er mis is, nog voor ze het vanzelfsprekend gaan vinden", zegt het lid, dat anoniem wenst te blijven. "Onze opgave, de plicht van onze tijd is een tegenbeweging te zijn die zich niet conformeert aan wat wij 'oude mannen ideeën' noemen en Nederland heeft verrechtst."

Het lid stelt dat dit niet het laatste woord zal zijn van de Anarchistische Alphense Actiegroep. "Het is onze plicht te rebelleren tegen zulke kul. Jullie kunnen nog meer kekke acties van ons verwachten, rechtse raadsleden kunnen rekenen op een mooie photoshop."

Fotograaf: Alphense Anarchistische Actiegroep