Nieuws

« Vorige - Volgende »

Burgemeester proost volledig legaal op nieuwe jaar

7 januari 2019 - 21:31  •  reacties

Burgemeester proost volledig legaal op nieuwe jaar

Alphen aan den Rijn - Ondanks de grote opgaven, zoals voldoende woningen, een oplossing voor de verkeersdruk op de Zijde in Boskoop en meer duurzaamheid, vindt burgemeester Spies dat het glas halfvol is. "Alphen aan den Rijn innoveert, met de economie gaat het goed, er is veel aanstormend talent onder jonge mensen en vooral: er is veel te vieren!"De burgemeester wees onder meer op een aantal jubilea van de vele organisaties en verenigingen die de gemeente rijk is. Zo bestaat het Groene Hart Lyceum honderd jaar en zijn er ook kroonjaren voor voetbalvereniging Alphia en de beide carnavalsverenigingen Cascarvieten en Krooshappers.

Een sneer was er voor de media. Volgens Spies zijn de feiten veel beter dan veel zaken waarbij media bevestiging zoeken voor hun eigen vooroordelen. Ook wil de burgemeester niets weten van social media die, volgens haar, vooral worden bevolkt door zwartkijkers. Zij vroeg zich in alle ernst af waarom mensen toch altijd wel zien wat fout gaat en niet wat er goed gaat.
Spies is trots op veel kleine dagelijkse dingen: "Een bijenhotel, de adoptie van een oorlogsmonument door scholen, het spontaan opschonen van de Zegerplas. Er zijn veel initiatieven om trots op te zijn." Zij deed een oproep om ook naar anderen te kijken, een vriendelijk woord en vooral luisteren naar mensen die niet kunnen of willen meedoen.

Na de volledig legale proost was er een optreden van het jubilerende koor Summertime. Voorafgaand aan de speech van de burgemeester droeg stadsdichter Kaj Elhorst een stadsgedicht voor en speelden de jongeren van DSS een aantal muziekstukken.

Fotograaf: Alphens EV