Nieuws

« Vorige - Volgende »

Verdachte Rik B. ontkent moord op zakenpartner Frik

9 januari 2019 - 10:55  •  reacties

Verdachte Rik B. ontkent moord op zakenpartner Frik

Alphen aan den Rijn - Afgelopen zomer werd de 54-jarige Frik dood gevonden in een pand de Ondernemingsweg. Volgens de officier van justitie belde B. zelf 112. In zijn eerste verklaring gaf hij aan dat hij rond 08.15 uur aankwam in het pand en zijn zakenpartner dood aantrof. Uit camerabeelden is echter gebleken dat de verdachte al om 07.50 uur aanwezig was.

Volgens het Openbaar Ministerie is direct duidelijk dat Frik door geweld om het leven is gekomen. Tijdens het politieonderzoek wordt een vuilniszak met touw en een bijl met bloedsporen van het slachtoffer gevonden. Ook zijn bloedspatten aangetroffen op de kleding van B. Hieruit wordt de conclusie getrokken dat B. zijn zakenpartner meerdere keren op het hoofd heeft geslagen en gewurgd. Hij wordt in september aangehouden maar ontkent de moord. Inmiddels zwijgt hij over de moord.

Tijdens de zitting benadrukt de advocaat van B. dat hij 'diep ontkent'. Camerabeelden en telefoongegevens zouden echter bevestigen dat B. een valse verklaring heeft afgelegd. Ook een afgetapt gesprek waarin de verdachte de verklaring die zijn vrouw zou afleggen met haar afstemde zouden tegen hem werken. Het Openbaar Ministerie wil dat vrouw van B. gehoord wordt bij de rechtercommissaris.

De zaak wordt aangehouden voor minstens een maand. De verdachte blijft zo lang vastzitten. Er volgt een extra onderzoek naar de persoonlijkheid van B.

Fotograaf: Josh Walet