Nieuws

« Vorige - Volgende »

RT84 Oude Rijn verzorgt Valentijnsdiner in Oudshoorn

15 januari 2019 - 13:12  •  reacties

RT84 Oude Rijn verzorgt Valentijnsdiner in Oudshoorn

Alphen aan den Rijn - In 2017 begon de serviceclub met dit initiatief om met name de partners van de bewoners een mooie dag te bezorgen. "Zij zijn een vaak vergeten groep die ook de nadelen ervaren van de opname van hun geliefde in een verzorgingshuis. Waar bewoners iedere dag zorg en aandacht ontvangen, komt de partner er veelal alleen voor te staan", stelt RT84. Op de dag van de liefde wil de RT84 op deze manier de geliefden op een laagdrempelige manier bij elkaar brengen en in het zonnetje zetten. 

De opzet lijkt simpel, maar de uitwerking is bijzonder. "Het is juist het laagdrempelige karakter en de simpele boodschap van liefde, die als enorm bijzonder wordt ervaren door de geliefden. Het zijn echt de kleine dingen die het doen", aldus Birgitta Weimaar, directrice van Oudshoorn. Ook bij het Ministerie van VWS is het initiatief inmiddels bekend. Het Valentijnsdiner zal dan ook geopend en bijgewoond worden door de heer C. van der Burg, Directeur-generaal Langdurige Zorg.

Sponsoring
Het initiatief wordt mogelijk gemaakt via sponsoring. De serviceclub doet dan ook een oproep om sponsorbijdragen aan te melden via secretaris@roundtable84.nl. Dat kan een financiële bijdrage zijn, maar ook een bijdrage in bijvoorbeeld de catering of fotografie. RT84 Voorzitter Rik de Bruin: "Dit jaar gaan we maar liefst veertig paren verwennen met een liefdevol diner. Laten we er als gemeente ook in 2019 een prachtige herinnering van maken."

Fotograaf: Pexels
Verpleeghuis Oudshoorn.'
Verpleeghuis Oudshoorn

Verpleeghuis voor ouderen.