Nieuws

« Vorige - Volgende »

De Geboortekade: alles in huis voor nieuwe ouders

31 januari 2019 - 14:32  •  reacties

De Geboortekade: alles in huis voor nieuwe ouders

Alphen aan den Rijn - Veel nieuwe ouders komen uit een klein gezin en kennen weinig kleine kinderen. Marike Bahlmann vangt dit manco met De Geboortekade op. Hier heeft zij alles bij elkaar gebracht wat te maken heeft met zwangerschap, geboorte, kraambed en zorg voor kleine kinderen. "Ik weet zeker dat aanstaande en jonge moeders meer warme begeleiding nodig hebben in deze bijzondere fase van hun leven."

"Ik ben vorig jaar begonnen met extra begeleiding voor aanstaande en nieuwe ouders. Daar bleek zoveel behoefte aan te zijn, dat ik nu een extra stap zet", vertelt een enthousiaste Bahlmann, die van origine verloskundige is. "In De Geboortekade kan ik laten zien waar je allemaal tegenaan loopt en ik kan helpen. Ik geef bijvoorbeeld elke maand een workshop om te leren omgaan met een draagdoek en daarnaast kun je er ook een uitzoeken in De Geboortekade."

Wat nog meer
Bahlmann geeft ook complete cursussen, zoals HypnoBirthing waarbij vrouwen gebruikmaken van eenzelfde techniek als topsporters. Plus, er komen ook gastdocenten bijvoorbeeld voor cursussen EHBO aan baby’s en kinderen. Daarnaast heeft Bahlmann zich verdiept in voedingsleer en psychologie. Ze coacht zwangeren en hun partners individueel en in groepsverband. De bijeenkomsten van CenteringPregnancy zijn speciaal voor groepen vrouwen die ongeveer tegelijkertijd gaan bevallen. En: "Elke woensdagochtend geef ik een Mama & Papa Café tussen 9.30 en 11.30 uur. Hier kunnen ouders ervaringen met elkaar delen. Gratis!"

De Geboortekade is vanaf 2 februari te vinden op de hoek van de Aarkade en de Bloemhofstraat in Alphen aan den Rijn. Info op www.degeboortekade.nl.

Fotograaf: PR Marike Bahlmann