Nieuws

« Vorige - Volgende »

Waar hangt het college van Alphen aan den Rijn uit?

6 februari 2019 - 13:49  •  reacties

Waar hangt het college van Alphen aan den Rijn uit?

Alphen aan den Rijn - Klimaatadaptief bouwenWie: Leo Maat en Gerard van AsWaar: Provinciehuis Zuid-Holland, Den HaagWanneer: 6 februari 2019 | 12.00 uur

Wethouders Maat en Van As zijn aanwezig bij het bestuurlijk overleg over klimaatadaptief bouwen. Op 4 oktober 2018 vond de ondertekening plaats van het Convenant Klimaatadaptief Bouwen in Zuid-Holland. Bouwbedrijven, gemeenten, de provincie, waterschappen, maatschappelijke organisaties en projectontwikkelaars gaan samen werken aan bebouwing die beter bestand is tegen weersextremen en bodemdaling. Tijdens het bestuurlijk overleg wordt bijgepraat over de stand van zaken van het convenant.

Netwerkcafé Rijn- en Veenstreek
Wie: Kees van Velzen
Waar: De Veense Bukker, Roelofarendsveen
Wanneer: 6 februari 2019 | 19.30 uur

Wethouder Van Velzen is aanwezig bij het netwerkcafé Rijn- en Veenstreek. Vanaf 12 februari tot en met 30 maart staat de 5e tender cofinancieringsregeling Flexibel Meerjaren Programma (FMP) open voor grotere projecten. Na een korte toelichting op deze regeling reiken de bestuurders de cheques uit aan de initiatiefnemers van nieuwe projecten uit de 4e tender.

G40 Sterke Keten
Wie: Han de Jager
Waar: Amersfoort
Wanneer: 8 februari 2019 | 13.30 uur

Wethouder De Jager is aanwezig bij de bestuurlijke themabijeenkomst G40 Sterke Keten van participatie, leren, werken en ondernemen. Tijdens deze bijeenkomst geeft hoogleraar Marc van der Meer een lezing over de arbeidsmarkt van de toekomst.

Gluren bij de Buren
Wie: College
Waar: Gemeente Alphen aan den Rijn
Wanneer: 10 februari 2019 | Vanaf 12.00 uur

Wethouder Gert-Jan Schotanus opent Gluren bij de Buren om 12.45 uur bij het optreden van Pur Sang, Hooftstraat 254 A, Alphen aan den Rijn.

Schotanus bezoekt ook huiskameroptredens in Hazerswoude-Dorp. Wijkwethouder Kees van Velzen bezoekt huiskameroptredens in Zwammerdam en Koudekerk aan den Rijn. In de Alphense wijk Hoorn bezoekt wijkwethouder Leo Maat de huiskamerconcerten. Wethouder de Jager bezoekt optredens in Boskoop, burgemeester Spies en wethouder Van As in Alphen. Gluren bij de Buren is het huiskamerfestival waarbij het vloerkleed het podium en de bank de tribune is. De huiskamers van Alphen aan den Rijn veranderen voor een dag in echte podia, voor intieme optredens van verschillende lokale talenten. De gemeente draagt dit initiatief een warm hart toe omdat het mensen onderling en met lokale podiumkunstenaars verbindt.

Mini-symposium Samen Doen
Wie: College
Waar: Gemeentehuis Alphen aan den Rijn
Wanneer: 12 februari 2019 | 18.00 tot 22.00 uur

Het college is aanwezig op het mini-symposium Samen Doen. Inwoners weten het beste wat leeft in hun dorp of buurt. Daarom nodigt de gemeente hen uit om mee te denken hoe Alphen aan den Rijn vernieuwd en verbeterd kan worden. Gespreksonderwerpen zijn onder andere: wijkbegroting, wijkcommunicatie en participatieve democratie. Ook verbinder Floor Ziegler denkt mee.

Fotograaf: Gemeente Alphen aan den Rijn