Nieuws

« Vorige - Volgende »

Thorbeckeplein aangemeld voor de Neprom-prijs

7 februari 2019 - 10:39  •  reacties

Thorbeckeplein aangemeld voor de Neprom-prijs

Alphen aan den Rijn - Dat wethouder Gerard van As trots is op hoe het Stadshart Lage Zijde er rond het Thorbeckeplein is geworden, staat buiten kijf. Van As heeft zijn nek uitgestoken voor een ander concept dan 'meer meters winkelruimte'. Inmiddels is de omgeving Thorbeckeplein klaar. Er zijn veel woningen gerealiseerd, van sociale huurappartementen tot royale herenhuizen. Er is in dit gebied veel horeca gevestigd plus een aantal andere bedrijven. Speciaal is natuurlijk de ligging aan de Oude Rijn en Kromme Aar in combinatie met een intiem ruim plein voor terrassen en de markt.

Om voor de tweejaarlijkse Neprom-prijs in aanmerking te komen, moet er sprake zijn van een bijzondere stadsontwikkeling van minimaal 5000 vierkante meter. Minimaal een kwart van het totaal moet commercieel zijn. Daarnaast is een goede samenwerking tussen overheid en marktpartijen essentieel. En, niet onbelangrijk, de openbare ruimte moet ook zijn ontwikkeld.
Belangrijke criteria voor de deskundige jury zijn de mate waarin en de wijze waarop vernieuwende oplossingen en aanpakken zijn toegepast om de opgave succesvol te ontwikkelen, aansluitend op de wensen en behoeften van deze tijd. Plus: de voorbeeldfunctie van het project voor andere gemeenten.

Uit de inzendingen wordt een aantal nominaties gekozen. De winnaar wordt 19 mei bekendgemaakt. De prijs is een kunstwerk.

Fotograaf: Alphens EV