Nieuws

« Vorige - Volgende »

Winkels Aarhof te koop en Ridderhof op de schop

9 februari 2019 - 10:33  •  reacties

Winkels Aarhof te koop en Ridderhof op de schop

Alphen aan den Rijn - Sinds de crisis is het aanmodderen voor de middenstand in Alphen aan den Rijn. Daar zijn vooral de overdekte winkelcentra Aarhof en Ridderhof slachtoffer van. Beide moeten worden vernieuwd om opnieuw aan te sluiten bij deze tijd. Dat is een taak van de eigenaren.

Aarhof
De eigenaar van de Aarhof presenteerde ambitieuze plannen waarin onder meer appartementen op het dak een rol speelden en praatte over een uitbreiding van het winkelcentrum richting nieuwe bibliotheek. Daar bleef het bij. Ondanks aandringen van de gemeente Alphen aan den Rijn om mee te gaan met de ontwikkelingen rond het Thorbeckeplein, gebeurde er tot nu tot niets. Behalve dan dat het winkelcentrum sinds kort opnieuw te koop staat.

Ridderhof
De eigenaren van de Ridderhof zijn al vele jaren onderling aan het steggelen wat ze nu wel en wat ze nu niet vinden. Omdat het er enige tientallen zijn, is het ook niet gemakkelijk om op één lijn te komen. De naweeën van de beruchte schietpartij in 2011 helpen dan ook niet mee. Deze week kwam dan eindelijk het nieuws dat 'ze eruit zijn'. Wellicht een aantal woningen in plaats van winkels, iets veranderen aan de verschillende ingangen en in het algemeen een opknapbeurt. Concreet is het niet, want als het erg duur wordt, is er een probleem.

Of er voor de Aarhof en de Ridderhof uitzicht is op de broodnodige vernieuwing, hangt dus af van de eigenaren en of zij genoeg geld kunnen vinden.

Fotograaf: Alphens EV