Nieuws

« Vorige - Volgende »

Gymzalen Groene Hart Lyceum gesloopt

14 februari 2019 - 17:23  •  reacties

Gymzalen Groene Hart Lyceum gesloopt

Alphen aan den Rijn - De oude gymzalen worden gesloopt en het einde is nu in zicht. Kjeld B.V. uit Alpen aan den Rijn mocht deze taak op zich nemen en voelde zich dan ook zeer vereerd. Frenk Kroon van Kjeld B.V. vertelt dat zij er als Alphense ondernemer alles aan hebben gedaan om het project binnen de gemeente Alphen aan den Rijn te scoren. “Wij doen veel sloopwerk en asbestsanering buiten Alphen, zo hebben we diverse projecten in Amsterdam en andere grote steden maar toen dit project op ons pad kwam wist ik dat wij dit moesten doen. Het is een thuiswedstrijd én een gaaf project, ik ben dan ook erg blij dat wij de sloop- en asbestsaneringswerkzaamheden mogen doen voor deze zeer gewaardeerde opdrachtgever.”, vertelt Frenk.

De sloop van de gebouwen verloopt voorspoedig en ze stonden dan ook niet voor grote verrassingen. Tijdens de sloopwerkzaamheden van de gymzalen zijn aanvullende asbesthoudende materialen gevonden, waardoor een korte stagnatie is opgelopen. Door een tandje bij te zetten loopt alles nu weer netjes op schema. Na de gymzalen is de aula aan de beurt, hier moet eerst asbest worden verwijderd wat zo’n twee weken zal duren. Deze wordt casco gesloopt, dit is sloopwerk tot de bestaande beton constructie. “Door de combinatie tussen asbestsaneringen, totaal - en renovatie sloopwerkzaamheden is het een zeer uitdagend project, waar wij zeer trots op zijn!”, aldus Frenk.

Nog een paar weken en dan zit de sloop er op. Medio maart – april 2019 verwacht Kjeld B.V. de laatste werkzaamheden gereed te hebben en kan er worden gestart met de bouw. De grondwerkzaamheden worden verzorgd door onze zusteronderneming Weld Infra & Milieu.

De nieuwbouw is onderdeel van het Masterplan Onderwijsvernieuwing Voortgezet Onderwijs van de gemeente Alphen aan den Rijn. Een nieuw Leerpark staat ook inmiddels ook in de steigers, de leerlingen en docenten worden nu ondergebracht in verschillende locaties en in 2020 verhuizen zij terug naar een nieuw gebouw op de huidige locatie. In 2020 verhuist ook het Lyceum terug naar de Tolstraat. Naast de schoolcampus aan de Tolstraat komt straks ook een nieuw sportgebouw die de Topmavo en Lyceum zullen delen.

Fotograaf: Josh Walet
Groene Hart Lyceum.'
Groene Hart Lyceum

Middelbare School