Nieuws

« Vorige - Volgende »

Stem nu op Alphense Vrijwilligershelden

19 februari 2019 - 09:11  •  reacties

Stem nu op Alphense Vrijwilligershelden

Alphen aan den Rijn - Stemmen kan vanaf 18 februari tot en met 3 maart.

De jury heeft uit alle ingezonden nominaties een selectie gemaakt voor de Vrijwilligersprijs. De jury bestaat uit raadsleden Gert van den Ham en Ernst-Jan Straver, winnaars Vrijwilligersprijs 2018 Jeroen de Nie en vrijwilligers Verpleeghuis Oudshoorn. De selectie bestaat uit:

  • Dierenambulance: redt dieren in nood in Alphen en regio. Met ongeveer 50 vrijwilligers zorgen zij ervoor dat er altijd iemand beschikbaar is om in actie te komen voor dieren in nood.
  • Het Schoutenhuis: een lunchroom in Alphen waar mensen met een lichtelijke verstandelijke beperking werken die van gastvrijheid hun vak hebben gemaakt. De dagelijkse bedrijfsvoering en aansturing gebeurt door een team van achttien vrijwilligers.
  • Stichting Lichtjes in het Donker: Lichtjes in het Donker wordt jaarlijks in november georganiseerd op de Oosterbegraafplaats. De avond voorziet in een behoefte om stil te staan bij afscheid en rouw, dit ook samen 'te beleven'.
  • Amanda Broer: werkt al jaren op de kinderboerderij en doet dit met heel veel plezier en liefde. Daarnaast besteedt zij veel aandacht aan kinderen en betrekt hen ook bij vele handelingen en zorg van de dieren.
  • Annemiek Linting: geeft vrijwillig al meer dan 20 jaar zwemles. Zij geeft zwemles aan kinderen waarvan de ouders het niet zo breed hebben.
  • Co de Jong: klusjesman bij Stichting Philadelphia, Gereformeerde Kerk in Hazerswoude-Dorp en Actief Rijnwoude. Hij helpt onvoorwaardelijk en onverzettelijk de minder bedeelden mensen in de gemeente.

Vanaf 18 februari kunnen alle inwoners van Gemeente Alphen aan den Rijn stemmen op één vrijwilliger en één organisatie via www.alphenaandenrijn.nl/alphensehelden. De winnaars worden op 15 maart tijdens NLDoet bekend gemaakt.

Meer informatie over de Vrijwilligersprijs kunt u terugvinden op de gemeentelijke website.

Fotograaf: Gemeente Alphen aan den Rijn

Verwante nieuwsberichten