Nieuws

« Vorige - Volgende »

Plastic Soup Surfer Merijn Tinga komt naar cafetaria de Atlas

27 februari 2019 - 09:51  •  reacties

Plastic Soup Surfer Merijn Tinga komt naar cafetaria de Atlas

Alphen aan den Rijn - Eigenaar Ket King Chan heeft al verschillende initiatieven in de praktijk gebracht. Hij moedigt klanten aan om een eigen tasje mee te nemen. Voor elke klant die een eigen tas meeneemt doneren zij 10 cent aan de actiegroep die tegen de plastic soep strijdt. Ook onderzoekt hij alternatieve verpakkingsmethoden die beter zijn voor het milieu. Hierbij wil hij eenmalig plastic een halt toeroepen. Ket heeft grote plannen voor 2019 waaronder deelname aan de Plastic Dieet Week van 20 tot en met 24 mei.

Merijn Tinga -de Plastic Soup Surfer- strijdt voor de uitbreiding van statiegeld op kleine PET-flesjes. Hij werkt met onafhankelijke organisaties samen om de plastic-kraan dicht te draaien en producenten verantwoordelijk te stellen voor de end-of-life cyclus van hun producten. Zijn doel is om de regering aan te zetten tot een andere koers voor wat betreft plastic en het zwerfafvalprobleem.

Merijn is vrijdag 1 maart tussen 17:30 en 20:00 uur aanwezig bij de Atlas. Hier zal Ket een cheque overhandigen aan de Plastic Soup Surfer tijdens de Meet & Greet.

Fotograaf: Cafetaria de Atlas