Nieuws

« Vorige - Volgende »

Vrouwennetwerk Rijnstreek viert 8 maart internationale Vrouwendag

27 februari 2019 - 12:58  •  reacties

Vrouwennetwerk Rijnstreek viert 8 maart internationale Vrouwendag

Alphen aan den Rijn - Het thema van 2019 is heldinnen. Opvallende, onzichtbare, dode en levende, grote en kleine. In elke plaats zijn wel heldinnen te vinden. Heldinnen die zich op uitzonderlijke wijze hebben ingezet voor de rechten van de vrouw, voor gelijkheid, voor hun medemens.

Onze heldin van vanavond
Als vijftienjarig meisje moest Masoumah Hosseini met haar ouders Afghanistan ontvluchten. Verschrikkelijk, maar het bood haar onvermoede kansen. In Nederland kreeg zij de vrijheid om als vrouw van haar leven een succes te maken. Na zich snel de taal eigen te hebben gemaakt rondde zij het voortgezet onderwijs en een rechtenstudie af. Nu begeleidt ze bedrijven die zaken willen doen met het Midden-Oosten, waar ze een professioneel netwerk heeft.

Giving back
Hosseini is niet alleen een heldin omdat ze haar kansen heeft benut; ze doet ook iets terug voor de maatschappij. Tijdens haar studie werd ze politiek actief en inmiddels maakt ze zich, als VVD Statenlid van de Provincie Zuid-Holland, hard voor een sterk ondernemersklimaat in de provincie. Daarnaast is ze mentor bij de stichting Giving Back, een organisatie die jongeren met een bi-culturele achtergrond stimuleert om hun ambities waar te maken.

Pleidooi
Tijdens de avond gaat Masoumah in op het thema van Internationale Vrouwendag en houdt ze een warm pleidooi vóór eigen initiatief en tégen slachtofferdenken. Er is gelegenheid tot vragen stellen en discussie.

Kosten
Kosten diner: €24,50*
Belangstellenden betalen een extra bijdrage van 10,00 euro (+ € 1,25 administratiekosten) voor het programma.

Wil je kennismaken met het netwerk?
Jij kent of bent iemand die interesse heeft in netwerken. Deze viering van de Internationale Vrouwendag is de gelegenheid voor geïnteresseerden om kennis te maken met het netwerk. Belangstellenden kunnen zich hier voor deze activiteit aanmelden.

Fotograaf: Vrouwennetwerk Rijnstreek