Nieuws

« Vorige - Volgende »

Handjes in de wijk helpt statushouders

28 februari 2019 - 09:15  •  reacties

Handjes in de wijk helpt statushouders

Alphen aan den Rijn - Onder andere fietslessen, taallessen en kooklessen worden georganiseerd bij zwembad AquaRijn. De Thermen2 geeft zwemlessen en zwemuren alleen voor dames. Ook vinden er inburgeringscursussen plaats en worden ontmoetingen tussen statushouders en maatjes georganiseerd.

Naast Handjes in de wijk zijn inmiddels ook een buurthuis, kinderopvang en dansschool gevestigd in AquaRijn. Vanaf 1 maart zal ook de Alphense Popschool zich in het rijtje voegen.

Opvang vluchtelingen
In 2015 heeft de gemeente Alphen aan den Rijn 1142 vluchtelingen tijdelijk opgevangen. Deze opvang is goed verlopen. Dit vraagt om extra inzet van professionals/vrijwilligers om deze doelgroep te ondersteunen en te begeleiden richting de participatie en integratie in de wijk.

Betrokken organisaties
De organisaties die betrokken zijn bij Handjes in de wijk zijn: Gemeente Alphen a/d Rijn Team Wijken en Kernen, Tom in de buurt, Het Gilde, De Thermen 2, Stichting Geldzorg, Stichting Nieuwe Alphenaren, Taalschool Sagenn, Boost, Alphen Beweegt, Bibliotheek Rijn en Venen, Stichting Papierwinkel, Rijnvicus.

 

 

Fotograaf: De Thermen2