Nieuws

« Vorige - Volgende »

Kamerlid Carla Dik-Faber zet Zon op Alphen in het zonnetje

4 maart 2019 - 08:54  •  reacties

Kamerlid Carla Dik-Faber zet Zon op Alphen in het zonnetje

Alphen aan den Rijn - "Hulde voor de vrijwilligers van Zon op Alphen die met hun energiecoöperatie twee zonneparken realiseren. Dat is lokale duurzame energie voor heel veel mensen in Alphen.", aldus Dik-Faber.

Dik-Faber legde het bezoek af in het kader van de campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen van 20 maart a.s. Ook Arjan Witte, kandidaat voor de Christen Unie in het provinciebestuur, en de Alphense raadsleden Michel du Chatinier en Caroline Blom waren bij het bezoek aan Zon op Alphen aanwezig. B

Stef Strik en Ferd Schelleman, de voorzitters van Zon op Alphen en Energiek Alphen aan den Rijn, gaven bij Golfclub Zeegersloot een toelichting op het project, waar zo'n 170 inwoners van de gemeente zich voor hebben ingeschreven. 

Zon op Alphen
Vorig jaar april sloot EA een zogenoemde Green Deal met de gemeente Alphen, het bestuur van Golfclub Zeegersloot en de directie van Rijnvicus. Zij spraken af dat EA twee zonneparken zou realiseren op het dak van het Rijnvicus-gebouw en het dak van de driving range van de golfclub. Hier is plaats voor in totaal zo’n 2.250 zonnepanelen. Inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn kunnen hiermee hun eigen duurzame elektriciteit opwekken door certificaten te kopen. Alle certificaten zijn inmiddels verkocht en er is een wachtlijst voor nieuwe kandidaten.

Zon op Alphen heeft inmiddels opdracht gegeven aan Zon & Co voor de aanleg van de zoneparken GC Zeegersloot en Rijnvicus. Begin april - naar verwachting - worden de parken operationeel. Het project is het grootste in zijn soort in de provincie Zuid-Holland. 

Fotograaf: Energiek Alphen