Nieuws

« Vorige - Volgende »

Leerlingen overhandigen herinneringsboek aan Oudshoornbewoners

9 maart 2019 - 13:51  •  reacties

Leerlingen overhandigen herinneringsboek aan Oudshoornbewoners

Alphen aan den Rijn - ‘De tijd geritst’ is een maatschappelijk project waarbij leerlingen van het Wellantcollege en de bewoners van Oudshoorn in contact komen met elkaar. Een aantal leerlingen kwamen vijf keer op bezoek bij bewoners van het verpleeghuis. Er werd tijdens deze bezoeken gesproken over onder meer het ouderlijk huis, de schooltijd en andere onderwerpen. Leerling Bo: "Ik vond het vooral gek toen ik hoorde dat ze ook op zondag naar school moesten, op zondag was er een soort meisjesschool."

Band tussen leerling en bewoner
Gedurende de gesprekken ontstond een bijzonere band tussen de leerlingen en de bewoners. Bewoners genoten van de jongeren om hen heen, maar verbaasden zich ook over de jeugd en hun manier van leven. De jongeren verwonderden zich over de verhalen uit het verleden van de bewoners, bijvoorbeeld over het grote aantal broers en zussen, het ontbreken van een mobiele telefoon was en dat brieven versturen heel normaal was als je iemand iets wilde vertellen.

Afsluiting en overhandiging
De gesprekken van de afgelopen weken zijn verwerkt in een persoonlijk herinneringsboek voor de bewoners. De boeken zijn overhandigd aan de bewoners in het bijzijn van familie van zowel leerlingen als bewoners. De bewoners hebben de afgelopen weken uitgekeken naar de boeken en vonden het geweldig om ze eindelijk in te mogen kijken. Leerling Bo: "Ik vind het vooral leuk dat alles weer terug bij de mensen naar bovenkomt, wanneer ze de foto’s zien."

Fotograaf: PR Alrijne