Nieuws

« Vorige - Volgende »

Worldschool Event op het Ashram college

11 maart 2019 - 11:17  •  reacties

Worldschool Event op het Ashram college

Alphen aan den Rijn - Het Worldschool Network is een landelijk netwerk van vo-scholen dat leerlingen onderzoek laat uitvoeren voor kleinschalige organisaties voor ontwikkelingswerk. Dit onderzoek kan dan eventueel toegepast worden in projecten in Afrika, Azië, Zuid- en Midden-Amerika.

Het evenement werd geopend door Liesbeth Spies, burgemeester van Alphen aan den Rijn, en directeur van het Ashram college André Hol. Spies: “Het is mooi om te zien hoe scholieren op een dag als vandaag verbonden zijn met de wereld. Scholieren uit heel Nederland zijn naar Alphen gekomen om werkstukken te presenteren voor opdrachtgevers uit de hele wereld.”

Profielwerkstuk
Bijna alle opdrachten waren door leerlingen uitgevoerd in het kader van hun profielwerkstuk voor havo of vwo. Ze gingen met concrete vraagstukken aan de slag in thema’s als klimaat, business, gezondheid of onderwijs. In het Engels presenteerden ze hun onderzoeksresultaten. Ze ontvingen een certificaat voor hun deelname en er is een kans dat ze hun project verwezenlijkt zullen zien worden.

Dat laatste is volgens directeur Erik Vos van het Worldschool Network een belangrijke drijfveer om mee te doen. “Wij zien leerlingen die trots zijn. Voor het eerst in hun schoolleven krijgen ze de kans om echt iets voor iemand te doen. Dat spreekt enorm aan.”

Fotograaf: Ashram College
Ashram College.'
Ashram College

VMBO-HAVO-VWO