Nieuws

« Vorige - Volgende »

Zegerstrand wordt vernieuwd

13 maart 2019 - 16:19  •  AllesinAlphen.nl  •  reacties

Zegerstrand wordt vernieuwd

Alphen aan den Rijn - Er is gedacht aan gebruikers van alle leeftijden. Wethouder Gert-Jan Schotanus was aanwezig bij de start van het werk.

Schoon en veilig zwemmen
Het zand op het strand en in het water ter hoogte van Wet ’n Wild wordt ververst. De bovenste laag wordt afgegraven en aangevuld met vers zand tot het weer op de originele hoogte ligt. De ongeveer 2.000 kub zand die daar vandaan komt wordt hergebruikt als onderlaag, om de andere drie strandjes bij de T-steiger, de surfclub en het hondenstrandje op te hogen. Die werkzaamheden starten nog deze week. In april of mei (afhankelijk van de weersomstandigheden) wordt nieuw gras ingezaaid op de ligweide.

Pac-Maze
Eind maart wordt het urban athletics park rechts van het strand uitgebreid met een Pac-Maze. Een toestel dat nog nergens in Europa zo groot in de openbare ruimte te gebruiken is.

Vlonderpad en speelschip
Het dijkje in het water, voor Wet ’n Wild, wordt vervangen door een pad van drie meter breed op een stabiele, drijvende vlonder. U kunt straks vlak boven de waterlijn een rondje wandelen, over planken van gerecycled kunststof. Sluisjes onder de vlonder maken dat er een betere waterverbinding is met de plas en het water in het besloten gedeelte verser blijft.
Aan de noordzijde wordt het strandje en de ligweide anderhalf keer groter. Op het strand komt nog voor de zomervakantie een houten speelschip waar de kleintjes naar hartenlust kunnen klauteren en klimmen.

Fotograaf: Gemeente Alphen aan den Rijn