Nieuws

« Vorige - Volgende »

Bijna 3700 Alpense jongeren ontvangen jeugdhulp

30 april 2019 - 12:13  •  reacties

Bijna 3700 Alpense jongeren ontvangen jeugdhulp

Alphen aan den Rijn - Het percentage van de jongeren tot 23 jaar in de gemeente Alphen aan den Rijn ligt hoger dan andere gemeenten in Nederland. In Alphen ontvangt ruim 15% van de jongeren jeugdhulp, landelijk ligt dit percentage rond de 10%. 290 van de Alphense jongeren ontving jeugdhulp met verblijf, 3500 ontvingen hulp zonder verblijf. 

285 jongeren ontvingen jeugbescherming en 50 jongeren jeugdreclassering. Deze cijfers zijn redelijk gelijk gebleven met de cijfers van vorig jaar. 

In de gemeente Gouda krijgen de meeste jongeren jeugdhulp. Vooral in gemeentes in Midden-Limburg en het noordoosten van Nederland ligt het gemiddelde hoger dan het landelijk gemiddelde, hier kreeg meer dan 12,5% van de jongeren jeugdhulp

In Alphen aan den Rijn valt de jeugdhulp onder de organisatie Go! voor jeugd. Zij heeft in 2018 de jeugdhulp overgenomen van circa zestig verschillende jeugdhulpaanbieders. Uit de onlangs uitgekomen voortgangsrapportage blijkt dat de tevredenheid onder ouders is toegenomen. Er is ook nog een aantal wensen. Zo kan de aanmeldprocedure effectiever en ook de doorlooptijd moet korter. Go! voor jeugd geeft zelf aan dat dit een verbeterslag is die in 2019 moet worden uitgevoerd. Daarnaast wil Go! een beter groepsaanbod en meer verbinding met TOM in de Buurt.

Fotograaf: Josh Walet