Nieuws

« Vorige - Volgende »

Zwemseizoen geopend, twee in plaats van drie zwemlocaties in Alphen

2 mei 2019 - 09:51  •  reacties

Zwemseizoen geopend, twee in plaats van drie zwemlocaties in Alphen

Alphen aan den Rijn - Al eerder werd bekend dat de zwemvijver in het Europapark in Kerk & Zanen geen officiële zwemplek meer in in verband met de slechte kwaliteit van het water. Al een aantal jaar achter elkaar kreeg de zwemvijver een negatief zwemadvies.

De zwemplekken bij de speelvijver en T-steiger bij de Zegerplas krijgen wel een positief zwemadvies. De zwemlocatie bij de T-steiger krijgt een beoordeling met kwaliteitsklasse 'uitstekend' en de speelvijver krijgt de beoordeling 'aanvaardbaar'. Beide plekken zijn dus een goede optie om verkoeling te zoeken op de warme zomerdagen.

De kwaliteit van het zwemwater zal tijdens het seizoen, wat van 1 mei tot 1 oktober loopt, regelmatig worden gemeten en beoordeeld. De uitslagen zijn terug te lezen op de website zwemwater.nl. Hier kun je ook meer informatie vinden over de hygiëne en veiligheid van de offiële buitenzwemplekken.

Opknapbeurt Zegerplas
Het gebied rondom de Zegerplas krijgt een flinke opknapbeurt. Het evenemententerrein is onder handen genomen en ook bij de speelvijver wordt er hard gewerkt. Het dijkje in het water, voor Wet ’n Wild, wordt vervangen door een pad van drie meter breed op een stabiele, drijvende vlonder. Zo kun je straks vlak boven de waterlijn een rondje wandelen, over planken van gerecycled kunststof. Sluisjes onder de vlonder maken dat er een betere waterverbinding is met de plas en het water in het besloten gedeelte verser blijft.

Aan de noordzijde wordt het strandje en de ligweide anderhalf keer groter. Op het strand komt nog voor de zomervakantie een houten speelschip waar de kleintjes naar hartenlust kunnen klauteren en klimmen.

Fotograaf: Josh Walet