Nieuws

« Vorige - Volgende »

Hospicegroep Alphen-Nieuwkoop start donateurscampagne

3 mei 2019 - 09:30  •  reacties

Hospicegroep Alphen-Nieuwkoop start donateurscampagne

Alphen aan den Rijn - Om de huisvestingskosten ook in de toekomst te kunnen dragen, is de Hospicegroep Alphen-Nieuwkoop hard op zoek naar minstens 500 nieuwe donateurs. Van 6 t/m 14 mei worden Alphenaren daarom opgeroepen om donateur te worden via een PR-campagne in de lokale media, inclusief een serie uitzendingen van Studio Alphen, gekoppeld aan een huis-aan-huisactie.

Fantastisch werk
Alphenaar Andries Paats is al jarenlang donateur: “De hospicegroep doet fantastisch werk, dat mij zeer na aan het hart ligt. Ik ken de hospice vanuit eigen ervaring; ik heb er meerdere keren vrienden moeten achterlaten. Wat mij opvalt is de rust en de liefdevolle aandacht in de hospice. De vrijwilligers hebben alle tijd voor de cliënten en alles kan; niets is te veel. Ook hun zorg voor de naasten is hartverwarmend. Het is voor families zeer waardevol om met een goed gevoel en in alle rust afscheid te kunnen nemen van hun dierbare.”

Paats vervolgt: “De nieuwe hospice biedt een nog mooiere omgeving en nog betere faciliteiten. Maar omdat de hospicewoning volledig op vrijwilligers draait en bovendien van én voor de samenleving is, is financiële steun van vele donateurs en financiers onontbeerlijk. Daarom draag ik graag mijn steentje bij als donateur, en waar mogelijk ook op andere vlakken.”

Over de Hospicegroep
De Hospicegroep Alphen-Nieuwkoop biedt vrijwillige terminale zorg aan mensen in hun laatste levensfase. De inzet van de Hospicegroep is nadrukkelijk bedoeld als een aanvulling op de reguliere (thuis)zorg in de laatste levensfase en ter ondersteuning van de mantelzorg door naasten. Een klein team van professionals werkt daartoe samen met ruim honderd vrijwilligers, die zowel bij mensen thuis als in de hospicewoningen in Alphen en Nieuwkoop actief zijn. Zij delen de zorg met familie en vrienden en werken nauw samen met professionele hulpverleners. Om het werk van onze vaste medewerkers en vrijwilligers mogelijk te maken, worden wij gesteund door vele donateurs die ons een warm hart toedragen.