Nieuws

« Vorige - Volgende »

Bijenlandschap op zoek naar mooiste bijenfoto

21 mei 2019 - 09:36  •  reacties

Bijenlandschap op zoek naar mooiste bijenfoto

Alphen aan den Rijn - De voorwaarde is wel dat de foto gemaakt moet zijn in de Bijenlandschap-regio. In Alphen aan den Rijn zijn er verschillende bloemrijke perken en parken ontwikkeld samen met een maaivriendelijk maaibeheer. Ook het Archeon, het IVN en de volkstuinvereniging 'Spoorzicht' zijn betrokken bij de werkgroep Bijenlandschap Groene Cirkels. Samen zorgen de partijen ervoor dat er een duurzaam leefgebied kan worden ingericht voor bestuivende insecten zoals bijen, hommels en vlinders. Doormiddel van educatie, exursies en projecten kweken zij ook draagvlak voor bijenlandschappen.

Het project Groene Duurzame Tuin spoort bewoners in de gemeente ook aan om hun tuin groener te maken. Planten zorgen ook voor een gezonde luchtkwaliteit en bevorderen biodiversiteit, dat is belangrijk voor bijen en vlinders die hierop afkomen en daarmee onze voedselvoorziening waarborgen.

De winnaar van de fotowedstrijd stelt ook zijn/ haar ingezonden foto's beschikbaar voor communicatie-uitingen van de Groene Cirkel Bijenlandschap. Op deze manier steun je de werkgroep op een waardevolle manier. 

Fotograaf: Pexels