Nieuws

« Vorige - Volgende »

28 mei staakt het OV, en nu?

27 mei 2019 - 12:18  •  reacties

28 mei staakt het OV, en nu?

Alphen aan den Rijn - TreinenDe NS geeft aan dat zij niet kunnen plannen welke treinen wel of niet rijden als gevolg van de landelijke pensioenactie. Waar mogelijk laten zij enkele treinen rijden maar dit is zeer beperkt en niet in te plannen. De reisplannen is in verband met de staking niet up-to-date en de NS adviseert om niet met de trein te reizen. Houd er rekening mee dat er ook woensdag nog hinder kan zijn door de actie.

Of de R-net trein richting Gouda rijdt is ook onzeker, net als het andere treinverkeer.

Bussen
Ook bij de vervoerder Arriva wordt gestaakt. Zij melden op hun website dat er in de regio Gouda/ Alphen aan den Rijn minder bussen rijden maar zij kunnen geen sluitende dienstregeling garanderen. In de regio Leiden zullen nauwelijks bussen rijden. Ook Arriva adviseert hun reizigers een andere mogelijkheid te zoeken. De servicepunten van Arriva zijn wel geopend voor vragen.

Het kan dus mogelijk zijn dat er her en der wel OV rijdt maar omdat dit niet met zekerheid te zeggen is adviseren alle vervoerders om een alternatief te zoeken, zoals de auto, carpoolen of thuiswerken. In verband met de slechte weersvoorspellingen en het aantal mensen wat morgen de auto pakt in plaats van het OV worden er flinke files verwacht door Rijkswaterstaat.

Er zijn veel (her)tentamens en (her)examens op het MBO en HBO. Sommige scholen hebben de geplande tentamens van 28 mei verzet op een andere dag zodat thuiswonende studenten niet in de problemen komen. Andere scholen hopen dat hun studenten toch een oplossing kunnen bedenken om op school te komen.

Waarom staken?
Aanleiding van de staking is het stukgelopen overleg met betrekking tot de pensioenen. Ook is er voor andere sectoren waaronder de bouw en het metaal een oproep gedaan om het werk 24 uur stil te leggen op woensdag 29 mei.

 

Fotograaf: Alphens.nl