Nieuws

« Vorige - Volgende »

Burgemeester Spies opent nieuwe hospicewoning

3 juni 2019 - 11:13  •  reacties

Burgemeester Spies opent nieuwe hospicewoning

Alphen aan den Rijn - De nieuwe hospicewoning biedt aan zes cliënten onderdak; het dubbele aantal van de ‘oude’ woning aan de Berkenstraat. Ook is er een logeerkamer voor familie. Daarbij is het gebouw veel praktischer ingericht. Alles is op dezelfde woonlaag gesitueerd, maar met voldoende afstand tussen de kamers en de overige ruimtes. De kamers grenzen aan een grote hal met fraaie binnentuin en zijn voorzien van een badkamer en een kleine buitenruimte, met uitzicht op het omringende groen.

Energieneutraal
Uit oogpunt van duurzaamheid is de nieuwe hospicewoning energieneutraal gebouwd. Dankzij een uitgebalanceerd warmte- en koudesysteem, 129 zonnepanelen, een ventilatiesysteem met warmteterugwinning, LED-lampen, energiezuinige apparatuur en hoogwaardige isolatie gebruikt het gebouw geen energie. Alle systemen en apparaten gebruiken uitsluitend elektrische energie, er is geen gasaansluiting.

Open Huis
Voor wie zelf de sfeer in de nieuwe hospicewoning wil proeven, organiseert De Hospicegroep Alphen Nieuwkoop twee keer een Open Huis: op woensdag 5 juni (van 13:00 tot 17:00 uur) en zaterdag 8 juni (van 10:00 tot 16:00 uur). Medewerkers en vrijwilligers leiden bezoekers dan met plezier langs de zes gastenkamers, de logeerruimte, de woonkeuken, de woonkamer en de stilteruimte.

Fotograaf: Hospice
Tags: hospice