Nieuws

« Vorige - Volgende »

Leerlingen maken feest van slotconcert de Fontein

3 juni 2019 - 13:18  •  reacties

Leerlingen maken feest van slotconcert de Fontein

Alphen aan den Rijn - Directeur Karin Plugge: “Het is zo bijzonder om ieder jaar weer te zien wat de leerkrachten en leerlingen kunnen bereiken en hoe zij staan te stralen op het podium. Van groep 1 t/m 8 heeft iedereen zich ingezet om er een geweldige avond van te maken. Prachtig om te zien dat dit gelukt is. We kijken al uit naar volgend jaar!”

Het concert werd geopend door de leerkrachten, zij zongen een nummer van Queen. Daarna volgden de groepen, het koor en de band. Het thema van dit jaar was musical, het publiek werd getrakteerd op een variatie aan acts van musicals uit binnen- en buitenland. Naast de reguliere optredens waren er ook winnaars van de talentenjacht die in de school gehouden werd. Julian uit groep 8 speelde een nummer van Ludovico Einaudi op de concertvleugel en Sophie en Charlie uit groep 5 zongen een nummer uit de animatiefilm Vayana.

Julian Verkade: “Ik was heel blij dat ik gewonnen had. Eigenlijk had ik het niet verwacht. Ik vind pianospelen erg leuk, maar heb nooit les gehad. Op school ben ik enthousiast geworden voor muziek. In het Amfitheater van de school staat een piano, daar ben ik op gaan spelen en heb toen mijzelf liedjes aangeleerd. Inmiddels heb ik thuis ook een piano en speel ik vaak. Bij de generale repetitie vond ik het niet spannend, maar als je daar ‘s avonds eenmaal zit voel je toch wel wat spanning. Ik ben heel erg trots op wat ik bereikt heb!”

Ook voor de leerkrachten kan het soms best een hele uitdaging zijn. Zeker wanneer je voor het eerst je eigen klas hebt. “Op het moment dat ik als beginnend leerkracht hoorde wat we moesten doen, kon ik mij er nog weinig bij voorstellen. Toen ik mijn klas uiteindelijk zag stralen op het podium was ik zo ontzettend trots op wat we met elkaar bereikt hebben.”, aldus Sharon van den Hoek, leerkracht van groep 1/2a.

Het thema voor volgend jaar is nog niet bekend, maar dat het ook dan weer een feest wordt is zeker!

Fotograaf: De Fontein
De Fontein.'
De Fontein

Protestants Christelijke Basisschool.