Nieuws

« Vorige - Volgende »

Nieuwe uitdeelruimte voor Voedselbank Alphen

14 juni 2019 - 09:14  •  reacties

Nieuwe uitdeelruimte voor Voedselbank Alphen

Alphen aan den Rijn - 'Sommige mensen noemden het zelfs een varkensstal', schrijft de stichting. De vloer moest worden aangepakt en de wanden konden wel een nieuw kleurtje gebruiken. Toen viel het idee om hierbij jongeren te betrekken en hen graffiti kunstwerken te laten maken. Leerlingen van het Scala College hebben twee dagen lang aan de muren gewerkt. Alphense graffiti kunstenaar Joost Zwanenburg heeft de jongeren een korte cursus gegeven zodat zij wisten hoe ze aan de slag moesten. 

Er konden ontwerpen worden ingestuurd waaruit een keuze is gemaakt. Deze ontwerpen zijn nu te zien bij de nieuwe uitdeelruimte van de voedselbank. 'Veel leerlingen hebben hun steentje bijgedragen en ze waren echt reuze enthousiast om dat nu echt in het groot te mogen doen. Eén van hen vond het "te leuk" en ze misten ook nog eens een les Engels. Als voedselbank hebben we de verf betaald, maar de tijd en creativiteit van Joost en de leerlingen kregen we er gratis bij', aldus de Voedselbank. 

De kosten van de aanpassingen zijn gedekt door sponsoring en giften van verschillende bedrijven. De uitdeelruimte ziet er nu feestelijk uit!

Fotograaf: Facebook Voedselbank Alphen