Nieuws

« Vorige - Volgende »

Veiligheidsster Ridderhof uitgereikt

9 mei 2012 - 17:29  •  reacties

Veiligheidsster Ridderhof uitgereikt

Alphen aan den Rijn -

Het predikaat wordt toegekend aan winkelcentra waar ondernemers, politie, brandweer en gemeente structureel samenwerken aan een schoon, heel en veilig winkelcentrum.

'Er zijn maximaal vijf sterren te verdienen en dat is dan ook onze doelstelling', aldus winkeliersvereniging-voorzitter Robert Grootenhuijs. Wethouder Tseard Hoekstra noemt de beoordeling een mooie prestatie die ondernemers hebben neergezet sinds 9 april 2011. Het schietdrama in Alphen staat los van de toekenning van het keurmerk. 'Dat is een opzichzelfstaande actie die overal had kunnen gebeuren', licht Saskia Kleewein (KVO) toe.

De derde ster is een bevestiging van de goede samenwerking tussen de partners. Op alle vormen van overlast laten de enquêteresultaten een verbetering zien ten opzichte van het vorige onderzoek. Eind vorig jaar is er een meting uitgevoerd waarbij het niet alleen gaat om de veiligheid van het winkelcentrum -zoals die onder meer blijkt uit criminaliteitscijfers-, maar ook de veiligheidsbeleving van het winkelend publiek en de ondernemers.

Ridderhofdrama
Iedere twee jaar wordt een meting gedaan of het winkelcentrum nog voldoet aan de eisen van het keurmerk. De gevolgen van het schietincident op 9 april 2011 staan hier los van. 'Het is wel logisch dat het incident van invloed is op de gevoelens van onveiligheid onder de winkeliers', legt Hoekstra uit.

Van de ondervraagde winkeliers voelde 64 procent zich soms of regelmatig onveilig in het bedrijf, tegen veertien procent twee jaar geleden. Het landelijk gemiddelde ligt op 29 procent. In het plan van aanpak voor de komende twee jaar ligt dan ook het accent op het nemen van maatregelen, gericht op vermindering van onveiligheidsgevoelens.

Fotograaf: Josh Walet
De Ridderhof.'
De Ridderhof

Winkelcentrum Ridderhof biedt alles wat een winkelcentrum moet bieden.