Nieuws

« Vorige - Volgende »

Quote 500: Jan Zeeman op plek 21

1 november 2012 - 12:57  •  reacties

Quote 500: Jan Zeeman op plek 21

Alphen aan den Rijn -

Vorig jaar stond de zeventigjarige oprichter van het Alphense Zeeman TextielSupers nog op de 27e plaats van de prestigieuze miljonairsranglijst van het tijdschrift.

Vanaf 2005 is het vermogen van Jan Zeeman elk jaar gegroeid, ondanks de crisis. 'Of misschien wel dankzij...', stelt Quote. 'Want in deze krappe tijden weten mensen massaal de Zeeman-winkels te vinden, omdat daar goedkope kleding wordt aangeboden.' De Quote 500 wordt aangevoerd door Charlene de Carvalho-Heineken. De dochter van Freddy Heineken heeft een geschat vermogen van 5,4 miljard euro.

Leen Hoogvliet (supermarktketen Hoogvliet) zag zijn vermogen met vijf miljoen euro stijgen naar 310 miljoen. De geboren Alphenaar staat op plek 76 in de Quote 500. 'Zijn vader was een groenteboertje, maar in 1968 startte Leen Hoogvliet een supermarktje. In ruim veertig jaar is dat uitgegroeid tot een organisatie met 5000 medewerkers en een omzet van ruim 600 miljoen euro.'

Quote heeft alle families uit de lijst gehaald en er alleen individuen op gezet. Om die reden staat de familie Brenninkmeijer voor het eerst in veertien jaar niet meer op de eerste plek in de Quote 500. Alphenaar Joris Zandbergen klimt met zijn familie dankzij een winst van zeven procent naar 155 miljoen euro. De 'vleesfamilie' Zandbergen is op plaats 35 neergezet in de Familie Top 50. Familie Brenninkmeijer (23 miljard euro) staat op één in deze ranking.

Fotograaf: Josh Walet