Nieuws

« Vorige - Volgende »

Vanavond presentatie rapport Coupépolder

6 december 2012 - 09:48  •  reacties

Vanavond presentatie rapport Coupépolder

Alphen aan den Rijn -

In het onafhankelijke onderzoek staat onder andere hoeveel gifvaten en welke stoffen in de jaren tachtig op de oude vuilnisbelt zijn gedumpt. De provincie Zuid-Holland spreekt van 60.000 tot 250.000 vaten.

Tijdens de informatiemarkt in het stadhuis van Alphen wordt het rapport gepresenteerd. De presentatie vangt om 20.00 uur aan. Alphen Stad FM/TV zendt de bijeenkomst live uit op televisie.

Televisieuitzending
De affaire werd vorige maand door het televisieprogramma Zembla opgerakeld. Zembla, dat de hand heeft weten te leggen op het rechercheonderzoek, stelt dat er met medeweten van de gemeente Alphen jarenlang illegaal chemisch afval in de polder is gestort, vaak honderden vaten per dag. De constatering van de recherche staat haaks op de uitspraken van wethouder Stan Lyczak.

Op de vraag wat er precies in de vroegere vuilstortplaats ligt, antwoordde hij: 'Daar ligt huishoudelijk afval, organisch afval die vroeger ook gestort werd en wat andere spullen. Waarschijnlijk ook wat chemisch afval.' Op de bewering dat er duizenden vaten chemisch afval in de polder liggen, zei Lyczak: 'Ik heb die verhalen ook gehoord. Er is geen aanleiding om te vermoeden dat het er zo veel zijn.'

Gedeputeerde Staten (Zuid-Holland) ziet vooralsnog geen aanleiding om extra maatregelen te treffen. Volgens het provinciebestuur zijn de ondernomen acties afdoende.

Fotograaf: Josh Walet