Nieuws

« Vorige - Volgende »

Record adressen kerstpakkettenactie Alphen.cc

13 december 2012 - 12:26  •  reacties

Record adressen kerstpakkettenactie Alphen.cc

Alphen aan den Rijn -

Zij kunnen een kerstpakket tegemoet zien. 'Daar zitten veel basisspullen in om een maaltijd te maken, maar ook extra's als chocolade', legt Marieke den Boer uit.

Volgens de journaliste brengen veel mensen een bezoekje aan de redactie die bij de supermarkt wat meer hebben gekocht om af te staan aan de inzamelingsactie. Er zijn nog niet heel veel complete kerstpakketten bezorgd. 'Dat komt omdat veel mensen geen kerstpakket krijgen of nog niet hebben ontvangen', vermoedt Den Boer. Het VSB Fonds heeft een donatie van achtduizend euro gedaan. Daar zijn HEMA-cadeaubonnen van gekocht.

Tot en met vrijdag (14 december) kunnen adressen ingediend worden. Het nieuwsblad wil vierhonderd gezinnen gelukkig maken met een pakket. Op de locatie Topmavo van CSG Groene Hart worden alle dozen ingepakt door vrijwilligers. Onder meer Berry en Nel Wolvers, de ouders van de in 2006 vermoorde Tamara, helpen mee. Oud-rijschoolhouder Dirk Oudshoorn rijdt veel rondjes door Alphen om alles te bezorgen.

Nu is al duidelijk dat meer mensen dan vorig jaar zijn opgegeven. Om de achtste editie van de liefdadigheidsactie tot een nog groter succes te maken, is de krant nog op zoek naar producten om in de kerstpakketten te doen. De spullen kunnen afgeleverd worden in het pand van Alphen.cc in de Julianastraat tegenover supermarkt Hoogvliet. Dat kan in ieder geval deze week nog.

Fotograaf: Josh Walet