Nieuws

« Vorige - Volgende »

Alphen heeft primeur 4G-netwerk in de regio

5 februari 2013 - 17:13  •  reacties

Alphen heeft primeur 4G-netwerk in de regio

Alphen aan den Rijn -

KPN heeft ongeveer 1,4 miljard euro neergeteld voor het 4G-netwerk. Dat doen ze niet zomaar en het 4G-netwerk is dan ook niet gratis. Vanaf februari kun je bij de abonnementen die verkocht worden kan je kiezen voor internetbundels met 4G-snelheid. Voor de abonnementen die voor februari zijn verkocht wordt nog een oplossing gezocht.

Hi, de dochteronderneming van KPN, komt met een 4000 MB-bundel voor 32,50 euro. Ook concurrent T-mobile heeft aangekondigd halverwege volgend jaar met een landelijke 4G-dekking te komen. Vodafone en Tele2 hebben laten weten ook plannen te hebben voor het 4G-netwerk.

iPhone-gebruikers hebben pech
Maar met alleen een bundel ben je er nog niet. Hoogstwaarschijnlijk moet ook een nieuwe telefoon worden aangeschaft om gebruik te kunnen maken van het nieuwe netwerk. Tot nu toe is slechts een beperkt aantal smartphones geschikt voor 4G, namelijk de Samsung Galaxy SIII, de Samsung Galaxy Note 10.1, de Nokia Lumia 820 en 920 en de Huawei Ascend P1.

De iPhone 5 en de iPads zijn niet geschikt omdat ze alleen de hogere frequenties van 4G ondersteunen. KPN levert voorlopig alleen de lagere frequenties van het netwerk.

Het 3G-netwerk blijft ook gewoon bestaan.

Bron: Omroep West

Fotograaf: Josh Walet
Tags: 4g, 4g netwerk, kpn