Nieuws

« Vorige - Volgende »

Laagste inkomens worden ontzien bij huurverhoging

25 april 2013 - 13:09  •  wonenCentraal  •  reacties

Laagste inkomens worden ontzien bij huurverhoging

Alphen aan den Rijn -

Laagste inkomens worden ontzien
Woningcorporaties kunnen de huren bij huurders met een (huishoud)inkomen onder de €33.614 (prijspeil 2011) op 1 juli verhogen met maximaal 4%. In overeenstemming met de Huurdersraad berekent wonenCentraal niet de maximale huurverhoging aan hen door. Omdat er dit jaar nog enige financiële ruimte is, is besloten de laagste inkomens te ontzien. We vragen aan hen alleen de inflatieverhoging van 2,5%. Tenzij deze huurders op dit moment een relatief te lage huur betalen omdat zij er vaak al heel lang wonen. Dan krijgen deze huurders wel 4% huurverhoging.

Bij huishoudens met een inkomen tussen €33.614 en €43.000 gaat de huur 4,5% omhoog. Voor huishoudens boven de €43.000 geldt een maximum van 6,5% huurverhoging.

Woonakkoord
Het woonakkoord heeft grote gevolgen voor huurders en woningcorporaties. WonenCentraal is het niet eens met de verhuurdersheffing van 1,7 miljard per jaar die alle corporaties samen moeten afdragen aan de overheid. Hierdoor is er minder ruimte om te investeren in goed wonen in Alphen aan den Rijn.  

Corporaties moeten voor 1 mei de brief over de huurverhoging versturen. De huurverhoging gaat per 1 juli in. Uitleg over de inkomensafhankelijke huurverhoging staat op www.wonencentraal.nl

Fotograaf: Josh Walet
Woonforte.'
Woonforte

Een woning waarin u zich thuis voelt.