Nieuws

« Vorige - Volgende »

Team Rotaryclub Alphen 1 wint debattoernooi

24 mei 2013 - 14:48  •  JCI Alphen Debattoernooi  •  reacties

Team Rotaryclub Alphen 1 wint debattoernooi

Alphen aan den Rijn -

In dit toernooi namen 7 scholenteams van het Scala College, het Ashram College en het Groene Hart Lyceum het op tegen2 Rotaryteams, team VETO en de 4 bedrijventeams van La Gro Advocaten, Kroes & Partners Notarissen, Berntsen Mulder Advocaten en Wille Donker Advocaten.

Dagvoorzitter Arold Korst vermaakte de toehoorders met zijn kleurrijke taalgebruik en reflecteerde tussen de rondes door op de gespeelde partijen. Hij opende het toernooi met een mooie metafoor over boksen, waarbij hij alle deelnemers maar liefst 5 tips meegaf die inzetbaar waren tijdens de eerste rondes van het toernooi. Vóór de halve en de hele finale zette hij deze woorden extra kracht bij en nodigde de debaters uit om in stijl, inhoud en strategie de argumenten van de andere partij op respectvolle wijze van tafel te vegen en jury en publiek te overtuigen.

In een gezellige maar strijdvaardige ambiance kwamen na 3 voorrondes en een halve finale Jeofrrey Bloemen en Richard Zijp van Rotaryclub Alphen uit tegen advocaten Simone Bootsma en Maarten van Essen van Wille Donker Advocaten. De heren van de Rotary reageerden uitgelaten toen ze de wisselbeker uitgereikt kregen en de mooie prijzen in ontvangst namen die beschikbaar zijn gesteld door Orange Wellness Club. ‘Is die training debating van vorige week toch nog ergens goed voor geweest!’.

Terugblik
JCI Alphen kijkt terug op een zeer geslaagd en gezellig debattoernooi. Een nieuw aangetreden jurylid kwam over uit Den Haag en meldde dat JCI Alphen erin is geslaagd het fenomeen ‘debating’ te hebben ontdaan van het stoffig karakter en te hebben voorzien van een feestelijk sfeer, waarin niet alleen competitie een rol speelt, maar ook ontmoeting en verbinding.

Doel
Het JCI Alphen Debattoernooi is opgezet vanuit de wens om de welbespraaktheid van de Alphense scholieren te bevorderen, scholieren met het bedrijfsleven kennis te laten maken en om gewoon een leuke avond te hebben. Dat is ook dit jaar weer gelukt. Met zo veel talent en enthousiasme lijkt het ieder jaar een spannender debat te worden. In 2013 hebben we hier aan toegevoegd dat de opbrengst van het toernooi wordt omgezet sport- en spelattributen of boeken voor S.O. De Weerklank. 

Fotograaf: Josh Walet