Nieuws

« Vorige - Volgende »

Renovatie van de Hoge Diamant start in najaar

6 juni 2013 - 09:47  •  wonenCentraal  •  reacties

Renovatie van de Hoge Diamant start in najaar

Alphen aan den Rijn -

WonenCentraal wil huurders in Alphen aan den Rijn een thuis bieden. Dat betekent vooral een woning waarin mensen zich prettig en comfortabel voelen. Daarom investeert de corporatie bij het onderhoud veel in woningverbeteringen. Naast het uitvoeren van onderhoud verbetert de corporatie de isolatie en het comfort van de woningen. Voor dat laatste betalen de huurders een kleine huurverhoging van nog geen € 10,-.

Keuken, badkamer en toilet vernieuwd
In de Hoge Diamant krijgen bewoners een nieuw keukenblok en nieuwe wandtegels. Ook het sanitair in de badkamer en het toilet gaat de corporatie vernieuwen inclusief vloer- en wandtegels en nieuwe leidingen aanleggen. Bewoners kunnen kiezen uit verschillende kleuren en formaat van tegels en kleuren van de keukenkastjes en het aanrechtblad.

Comfortabel en energiezuiniger
Alle woningen krijgen een nieuwe meterkast met meer groepen en mechanische ventilatie. WonenCentraal vervangt oude boilers en geisers door een energiezuinige, gesloten geiser (bij deze geisers kan geen koolmonoxide vrijkomen in de woning). In de woning komt overal isolatieglas en nieuwe draaikozijnen met nieuw hang- en sluitwerk. De gevels van de flat, de plafonds van de bergingen en de wanden van het trappenhuis worden geïsoleerd. De kozijnen, de balkon- en galerijplaten en de centrale ruimten worden in een nieuwe kleur geschilderd.

Verbeteren van de veiligheid
Naast isolatie staat ook veiligheid en leefbaarheid op het programma. De entree krijgt een facelift met nieuwe automatische toegangsdeuren, postbussen, bellentableau en een videofoon. Ook in de bergingen gaat het een en ander gebeuren. De lange bergingsgangen worden omgebouwd naar korte overzichtelijke bergingsgangen met elk een eigen toegangscode.

Bovendien komt voor de 2e laag bergingen een nieuwe galerij aan de buitenkant met nieuwe hellingbaan. Zowel op de galerijen, als in de bergingen en de entree komt nieuwe energiezuinige (led)verlichting.

Woonwensen
Tijdens de voorbereidingen hebben wonenCentraal en Smits Vastgoedzorg gezamenlijk overleg gevoerd met de bewonerscommissie en een klankbordgroep over de woonwensen. De komende periode kunnen de bewoners nog een keuze maken voor de kleur van de gevel.

Fotograaf: Josh Walet