Nieuws

« Vorige - Volgende »

Man zwaargewond na klopjacht

1 oktober 2011 - 13:29  •  reacties

Man zwaargewond na klopjacht

Alphen aan den Rijn -

Het slachtoffer, die tevens verdachte is, was na zijn val bewusteloos. Ook de traumahelikopter kwam ter plaatste. Hij is met onbekend letsel naar het LUMC-ziekenhuis in Leiden vervoerd.

Rond 16.30 uur zagen surveillerende agenten een motor rijden die bij navraag bij de meldkamer gestolen bleek. Even later zagen de agenten dezelfde motor staan voor de brug op de N207 bij Leimuiden. De brug stond op dat moment open, vanwege een passerende boot. De motorrijder reed er echter bij het zien van de agenten hard van door. Bij het wegrijden haalde hij gevaarlijke capriolen uit.

De agenten konden de motorrijder nog even volgen maar raakten hem daarna kwijt. Rond 19.30 uur zagen de agenten de motorrijder weer. Wederom reed de motorrijder er bij het zien van de agenten hard vandoor, over de N207 in de richting van Alphen. Bij Alphen keerde hij, omdat hem daar de weg werd versperd door de politie. Hij reed vervolgens, wederom met hoge snelheid, over dezelfde N207 in de richting van Leimuiden.

 

Brug open

Om de motorrijder te stoppen heeft de politie besloten om de brug bij Leimuiden te laten openen. Hoewel de agenten de motorrijder weer uit het oog verloren, bleek hij met hoge snelheid tegen de slagbomen van de brug te zijn gereden. De man raakte daarbij even buiten bewustzijn en werd vervolgens met onbekend letsel naar het LUMC vervoerd. De verkeersdienst van de politie zal onderzoek doen naar het ongeval. De N207 is enige tijd afgesloten geweest voor verkeer.

Fotograaf: Josh Walet