Nieuws

« Vorige - Volgende »

Politie neemt vuurwapen in beslag bij examenstunt

22 april 2016 - 09:11  •  reacties

Politie neemt vuurwapen in beslag bij examenstunt

Alphen aan den Rijn -

Omstreeks 07.40 uur kreeg de politie een melding dat er in het Burgemeester Visserspark een jongen zat met een vuurwapen. De politie nam de melding serieus en meerdere agenten met kogelwerende vesten reageerden op de melding.

Examenstunt
Ter plaatse werd een groep scholieren, uitgedost als cowboys, aangetroffen. Omdat het vermoeden bestond dat het om een examenstunt ging, trokken de collega's niet direct hun vuurwapens maar sommeerden zij de scholieren om hun handen te laten zien. Een 19/jarige jongen uit Hazerswoude-Dorp gaf aan inderdaad een revolver te hebben. De revolver bleek een echte te zijn, maar was niet meer werkzaam.

De revolver is door de politie in beslaggenomen omdat dit een verboden wapen betrof. Gezien de omstandigheden is de jongen niet direct aangehouden maar wordt hij binnenkort uitgenodigd voor verhoor. Ook wordt er een proces verbaal opgemaakt voor het bezit van een verboden wapen. 

'Gebruik geen nepwapens'
De politie roept op om geen (nep)vuurwapens te gebruiken bij examenstunts. "Van tevoren kunnen wij niet beoordelen wat voor situatie wij aantreffen, dit betekent dat de politie altijd met kogelwerende vesten uitrukt en van een werkend vuurwapen uitgaat", zo is te lezen op de Facebookpagina van Alphense politie.

Fotograaf: Josh Walet