Nieuws

« Vorige - Volgende »

Politie zoekt getuigen van mishandeling Julianastraat

1 juni 2016 - 13:02  •  Politie Alphen aan den Rijn  •  reacties

Politie zoekt getuigen van mishandeling Julianastraat

Alphen aan den Rijn -

Omstreeks 03.20 uur ontving de politie een melding van een mishandeling die even daarvoor had plaatsgevonden op de Julianastraat te Alphen aan den Rijn. Ter plaatse bleek een 25-jarige Alphenaar te zijn mishandeld. De persoon had aangezichtsletsel opgelopen en werd ter controle overgebracht naar het ziekenhuis. De politie startte ter plaatse direct een onderzoek. Een collega ontfermde zich over het slachtoffer en zijn vrienden, terwijl een andere collega op zoek ging naar getuigen van de mishandeling.

Ter hoogte van de Adventskerk werd één van hen tijdens dit onderzoek door een dronken persoon belaagd die hem wegduwde en uitschold. De politieagent was genoodzaakt deze 21-jarige Alphenaar aan te houden voor openbare dronkenschap. Enkele omstanders probeerden te voorkomen dat de verdachte werd meegenomen. Met behulp van de portiers en de toegesnelde tweede politieagent kon de verdachte naar de politiebus gebracht worden.

Agent gewond
Tijdens het aanbrengen van de handboeien rukte de verdachte zijn arm los en gaf een politieagent een elleboogstoot in het gezicht. Vervolgens viel de verdachte deze politieagent aan waarna zij samen ten val kwamen. De verdachte pleegde dusdanig hevig verzet dat de politieagenten genoodzaakt waren om hun pepperspray te gebruiken om de verdachte onder controle te brengen.

Omdat omstanders zich met de aanhouding gingen bemoeien hebben de politieagenten uiteindelijk de noodknop van hun portofoon ingedrukt waardoor meerdere eenheden uit de eenheid met spoed naar de Julianastraat reden. De twee politieagenten wisten de verdachte uiteindelijk in hun voertuig te plaatsen en brachten de verdachte met spoed over naar het arrestantencomplex.

Bij het arrestantencomplex bleek één van de politieagenten gewond te zijn geraakt aan zijn rechterarm, medische zorg in het ziekenhuis was noodzakelijk. In het ziekenhuis bleek dat de politieagent een gebroken hand, gescheurde pees en lichte verwondingen aan zijn rechterarm te hebben overgehouden ten gevolge van het geweld van de verdachte.

Getuigen
Door dit incident waren de politieagenten niet meer in de gelegenheid om het onderzoek naar de eerdere mishandeling af te ronden. De identiteit van de verdachte is nog onbekend. De verdachte is een vrij kleine Colombiaanse man, hij droeg ten tijde van de mishandeling een zwarte bomberjack. De man zou de bijnaam Pablo of Pablo Escobar hebben.

Bent u getuige geweest van deze mishandeling of heeft u een idee wie de verdachte kan zijn, neemt u dan contact op met politie Alphen aan den Rijn via 0900-8844.

Fotograaf: Josh Walet