Nieuws

« Vorige - Volgende »

Politie-achtervolging van scooterdief in Kerk en Zanen

26 juni 2016 - 19:48  •  reacties

Politie-achtervolging van scooterdief in Kerk en Zanen

Alphen aan den Rijn -

In de nacht van vrijdag 24 op zaterdag 25 juni, rond 03.10 uur, werd de jongen gespot door een motorrijder van de politie. De jongen reed op een scooter op de Prins Bernhardlaan met nog twee andere personen. De motorrijder besloot achter de scooterrijders aan te gaan toen zij er vandoor gingen.

Op de Prinses Irenelaan stopte de bestuurder van de scooter even en renden de twee passagiers weg waarna de scooter weer verder reed. De motorrijder koos ervoor de bestuurder achterna te gaan. De bestuurder reed via het station de wijk Kerk en Zanen in. Inmiddels deden meerdere eenheden van de politie mee aan de zoektocht van de vluchtende jongen.

Inrijden op agent
In de Japanstraat zag de politie kans de scooterbestuurder de doorgang te blokkeren. De bestuurder reed echter op de motorrijder in waardoor diens motor omviel. De bestuurder vervolgde zijn vlucht verder ter voet.

Het gedeelte van de wijk werd met meerdere eenheden hermetisch afgesloten. Zowel de hondengeleiders van de eenheid Den Haag als de politiehelikopter kwamen ter plaatse. Een klein uur later werd de gevluchte bestuurder door de diensthond gevonden en kon hij worden aangehouden.

Gestolen scooter
Tegen de vluchtende bestuurder is proces verbaal opgemaakt en hij zal zich ter zijne tijd moeten verantwoorden bij de rechter. De scooter bleek gestolen en zal herenigd worden met zijn rechtmatige eigenaar.

Fotograaf: Josh Walet