Nieuws

« Vorige - Volgende »

Tien tips overval juwelier Trossel

14 december 2011 - 18:55  •  reacties

Tien tips overval juwelier Trossel

Alphen aan den Rijn -

Op 18 oktober werd de Alphense bedrijfsleidster van juwelier Trossel uit winkelcentrum Aarhof op een gewelddadige manier gegiijzeld, wat uitmondde in een overval op haar winkel.

Over de inhoud van de tips kan de politie nog niets zeggen. Zij onderzoekt de berichten. Het spoor leidt mogelijk naar Koudekerk. Verschillende mensen hebben in de week voor de overval de bestelbus die de verdachten bij zich hadden in Koudekerk zien staan. Het voertuig is op 10 oktober gestolen in Leiden. Maar de politie is nog altijd naarstig op zoek naar mensen die personen aan de bus kunnen koppelen.

De zijkant van de witte bus is beletterd met het logo A&S Bouw Leiden. De letters A&S zijn rood en Bouw is zwart. De politie verzoekt getuigen zich te melden via 0900-8844 of 0800-7000. Na de overval hebben de daders de vierwieler in brand gestoken en achtergelaten op de Delftzichtweg.

 

Brute overval

De bedrijfsleidster van juwelier Trossel in winkelcentrum Aarhof is dinsdag 18 oktober rond 08.15 uur gegijzeld. Twee mannen hebben de Alphense (58) opgewacht bij haar woning in de Keizershof. Onder bedreiging van geweld is zij meegenomen in een gestolen witte bestelbus naar haar juwelierswinkel. Daar is een onbekende hoeveelheid sieraren uit de kluis gestolen. Na de overval zijn de twee overvallers met de bestelbus weggereden richting de Oudshoornseweg met de kruising Delftzichtweg. Daar is de bestelbus uitgebrand aangetroffen door de politie.

Twee daders zijn hierna weggevlucht op een zwarte scooter. Zij droegen zwarte helmen. Ze zijn vermoedelijk richting Woubrugge gevlucht. Er is geen vuurwapen bij de overval gebruikt. Van de overvallers is geen duidelijk signalement beschikbaar. Het enige dat bekend is dat één man een donkere huidskleur heeft en de ander is van oost-Europese afkomst. De medewerkster is mishandeld en raakte gewond. Een deel van de gestolen buit is door passanten teruggevonden op de 's Molenaarsweg en het 's Molenaarspad in Alphen. Een verband met een eerdere overval op de Alphense en haar juwelierszaak, begin mei 2011, wordt vooralsnog uitgesloten.

Fotograaf: Josh Walet
Juweliershuis Trossel.'
Juweliershuis Trossel

Al 30 jaar een begrip in Alphen.