Nieuws

« Vorige - Volgende »

OM eist vijftien jaar cel tegen moordenaar van Gosia

27 maart 2017 - 16:33  •  reacties

OM eist vijftien jaar cel tegen moordenaar van Gosia

Alphen aan den Rijn - Op 20 mei 2013 maakte een vriend van de vrouw bij de politie melding van haar vermissing. De man was de dag ervoor met de vrouw gaan duiken en had haar sinds 18.30 uur de vorige avond niet meer via de gsm kunnen bereiken. Ook vertelde hij dat Gosia in scheiding lag en dat haar man het hier heel moeilijk mee had. De politie bezocht vervolgens de woning van de verdachte en zijn vrouw waar niemand werd aangetroffen. In verband met verdachte omstandigheden werd de man vervolgens op 21 mei 2013 aangehouden.

De stoffelijke resten van de vrouw werden een dag later op verschillende locaties in het water in Weteringbrug in Noord-Holland aangetroffen.

Man ontkent doden vrouw
De verdachte ontkent het doden van zijn vrouw, maar bekent wel dat hij haar lichaam in stukken heeft gezaagd en heeft gedumpt. Naar aanleiding van hun scheiding en dat de man hun huis moest verlaten, ontstond volgens de verdachte een gevecht tussen hem en zijn vrouw. De man zou daarna hebben gedronken en in slaap zijn gevallen. De volgende dag ontdekte hij dat zijn vrouw was overleden, zo stelt hij. Hij zou in paniek zijn geraakt en vervolgens het lichaam in stukken hebben gezaagd en op verschillende locaties in het water in Weteringbrug hebben achtergelaten.

Meerdere aanwijzingen voor moord
Het OM is van mening dat er voldoende bewijs is dat de man wel degelijk zijn vrouw heeft gedood en vindt een lange celstraf op zijn plaats. Zo zijn er meerdere aanwijzingen dat zij in de woning door een misdrijf om het leven is gekomen, is uit niets gebleken dat er een andere persoon in de woning is geweest die de vrouw om het leven zou hebben gebracht en kan de verklaring van de verdachte op meerdere punten, gelet op objectieve gegevens, niet kloppen. Ook kan uit getapte telefoongesprekken worden afgeleid dat hij zijn vrouw heeft gedood.

De rechtbank veroordeelde de verdachte tot dezelfde straf als die vandaag in hoger beroep is geëist. De verdachte stelde het hoger beroep in. 

De uitspraak volgt naar verwachting over twee weken.

Fotograaf: Josh Walet