Nieuws

« Vorige - Volgende »

55-jarige Alphenaar beboet voor beledigen agenten

7 augustus 2017 - 08:15  •  reacties

55-jarige Alphenaar beboet voor beledigen agenten

Alphen aan den Rijn - Twee agenten die bezig waren met een surveillance-ronde stonden te wachten voor de Alphense brug, die op dat moment open stond. Tijdens het wachten werden de beide agenten aangesproken door een onbekende man, die van mening was dat de agenten met hun politieauto te ver naar links stonden.

De agenten probeerden de man uit te leggen dat ze daar mochten staanrijden en dat het een enkele rijbaan betrof zonder belijning. De man was niet te overtuigen en bleef bij zijn relaas. Daarop opperden de agenten dat de man hen mocht fotograferen en een klacht kon indienen als hij overtuigd was van hun overtreding.

Toen de agenten de man verzochten om hen verder met rust te laten en zijn weg te vervolgen, besloot de man zijn middelvinger op te steken en 'fuck you' te roepen naar de agenten. Hierop werd de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. 

Aan het bureau werd de man gehoord over deze belediging en de zaak voorgelegd aan de officier van justitie. De officier van justitie legde de Alphenaar een boete van 150 euro op.

Fotograaf: Josh Walet