Nieuws

« Vorige - Volgende »

Lokale maatregelen voor doorstroming regioverkeer

3 november 2017 - 18:09  •  reacties

Lokale maatregelen voor doorstroming regioverkeer

Alphen aan den Rijn - Het verbaast Van Velzen dat niemand de verkeersstromen van de N206, N207 en N209 in combinatie met de N11, A4 en A12 als één geheel heeft bekeken. Nu dit op zijn verzoek wel gebeurt, is direct een tweede brug voor Boskoop een prioriteit geworden. "Er is overal een studie over gemaakt en er is over onderzoek naar gedaan, behalve naar de oost-west situatie in Boskoop. Op de Zijde is de situatie door de Hefbrug niet aanvaardbaar. De studie naar die verkeerssituatie wil ik in de zomer van 2019 hebben", meldt Kees van Velzen. "Een tweede brug is noodzaak en die brug moet er, als het aan mij ligt, in 2025 liggen."

Verkeersstroom
Het gaat in de regio ten zuiden van de N11 om een complex geheel van wegen die op elkaar aansluiten, maar die eigenlijk allemaal niet zijn berekend op de huidige verkeersstroom. De N11 is hiervan het ‘slachtoffer’. Deze provinciale weg staat direct vast als er iets op de A12 of A4 gebeurt.
Beruchte plekken in deze regio zijn de Hefbrug in Boskoop, de door de N209 doorsneden dorpskern van Hazerswoude-Dorp en ook de situatie rond de N206 vanuit Zoetermeer. "Als Zoetermeer een betere ontsluiting aan de noordkant heeft, loopt de N209 niet meteen vol als er iets op de A12 gebeurt."

Onderhandeling
Van Velzen is nu in onderhandeling met Gedeputeerde van verkeer, Floor Vermeulen, om met een ander lokaal plan te komen. Ook wil Van Velzen dat de provincie de regio aan de zuidkant van de N11 als één geheel ziet en behandeld.
De lokale voorstellen zijn netjes op een rij gezet voor de Alphense gemeenteraad. De raad zal in november of december besluiten of deze lokale voorstellen wel door de beugel kunnen. De eerste versie, gemaakt door voormalig wethouder Tseard Hoekstra (VVD), werd vorige maand afgeschoten. Provinciale Staten zal pas begin volgend jaar een besluit nemen.

Fotograaf: Eveline Verhoeve