Nieuws

« Vorige - Volgende »

Boetes en ingevorderde rijbewijzen tijdens kerstdagen

27 december 2017 - 09:12  •  reacties

Boetes en ingevorderde rijbewijzen tijdens kerstdagen

Alphen aan den Rijn - Een 60-jarige bestuurder werd op kerstavond op de Van Foreestlaan betrapt zonder gordel om. Bij de controle bleek de man ook nog eens bier te drinken tijdens het rijden, waarop agenten de man hebben aangehouden. Op bureau mocht de bestuurder zijn rijbewijs inleveren nadat hij 665 ug/l blies.

Diezelfde dag werd op de Nicolaas Beetsstraat een 42-jarige vrouw uit Alphen aangehouden wegens rijden onder invloed. Zij was tegen een geparkeerd voertuig aangereden. Zij blies uiteindelijk 995 ug/l tijdens een ademtest.

Eerste Kerstdag
Op Eerste Kerstdag kwam wijkagent Ton Tijssen een onverzekerde snorfietser tegen op de Energieweg in Alphen. De bestuurder gaf aan te moeten lopen met zijn snorfiets omdat 'de benzine op was'. Om de hoek dacht de bestuurder er ongezien tussenuit te knijpen door toch verder te rijden. Tijssen heeft de snorfietser vervolgens opgewacht richting zijn huisadres.

Tweede Kerstdag
Tweede Kerstdag werden meerdere personen aangehouden. Op de Willem de Zwijgerlaan bleek tijdens een bestuurder nog 2800 euro aan boetes open te hebben staan. Omdat de man niet kon betalen, werd in opdracht van het Centraal Justitieel Incassobureau zijn voertuig buitengebruikgesteld. 

Agenten werden deze dag ook ingezet voor een melding van het gebruik van lachgas door inzittenden van een personenauto. Bij controle op de Prins Bernhardlaan bleek één van hen nog een boete open te hebben staan. 

Ook werd het rijbewijs van een beginnend bestuurder ingevorderd nadat deze 505 ug/l blies tijdens een ademonderzoek. Voor een beginnend bestuurder ligt de grens op 88 ug/l.

Fotograaf: Josh Walet